Rouw- en verlies

In ieders leven zijn er periodes van rouw en verlies. Niemand ontkomt hieraan, het is daarmee iets dat ons allen als mensen verbindt. En toch kan rouwen heel erg eenzaam voelen. 

Ervaringen van verlies kunnen erg bepalend voor je zijn. Misschien ben je een ouder verloren, of een andere naaste. Of is er sprake van een onvervulde kinderwens. 

Het verdriet en pijn van zo’n ervaring kan soms zo heftig zijn dat het je hele leven gaat bepalen. En erover praten met naasten is niet altijd makkelijk. Je wilt niet gezien worden als degene met…. Het kan dan heel fijn en helpend zijn om langs te komen in de praktijk. 

Ik luister naar je verhaal en ik begeleid in het proces van het plaatsen van jouw verlieservaring in het grotere verhaal van je leven. Zo kun je op adem komen en weer door met het leven dat naar je lonkt maar waar je tijdelijk een klap van hebt gekregen. 

Rouw en verlies treed niet alleen op bij het overlijden van naasten. Je kunt ook in de rouw zijn om het verliezen van een baan, met mislopen van een promotie. Het ouder worden en daarmee verliezen van je jeugd. Of misschien is er nog wel een heel ander gemis in jouw leven waar jij over rouwt. 

Rouwen is hard werken. Topsport is het! Het is daarom zeker niet gek als dit jou zwaar valt en je mag jezelf hierbij echt begeleiding gunnen.