Wat kun je
verwachten?

Als je contact met mij opneemt via e-mail, telefoon of whatsapp maken we samen een afspraak voor een intake sessie. Deze sessie is kosteloos. We bespreken dan wat de reden is dat je contact hebt opgenomen en waar jij tegenaan loopt in het leven. Je krijgt ook vast een intake formulier opgestuurd wat je zelf kunt invullen.

Vaak is het contact opnemen al een hele opluchting! De laatste loodjes zijn welbekend het zwaarst, maar ergens aan beginnen is ook niet makkelijk.

We maken na de intake een afspraak voor het verdere verloop van de sessies. Of je meteen al een afspraak wilt maken, of later contact op wilt nemen.

In de eerste sessies zal je vooral de gelegenheid krijgen om je verhaal te doen en daar orde in te scheppen. Als we samen tot een overzicht zijn gekomen wat er zo’n beetje in je leven speelt gaan we daar dieper op in en zo kom je tot inzicht over je situatie, je eigen aandeel daarin en ga je kijken naar de toekomst. Wat wil je graag en wat wil je juist niet meer? Wat worden jouw doelen om aan te werken en wanneer zijn deze bereikt?

We werken aan een plan om doelen te stellen en gaan hierna bekijken waarin jij actie wilt ondernemen, wat haalbaar is, wat je nodig hebt en hoe dit je bevalt.

Naast gesprekstechnieken kunnen er ook andere methodes ingezet worden, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of systeemtherapie.

Tussen de sessies door kan ik je een opdracht meegeven, zodat je ook thuis je in kunt zetten om sneller tot inzicht en verdieping te komen. Of misschien geef ik je een lees- of kijktip mee.

Altijd geldt dat je zelf verantwoordelijk bent en aan het roer staat. Het doel van de sessies is dat jij op de beste plek voor jezelf terecht komt, maar die koers kun jij zelf alleen bepalen.

Een ‘gemiddeld’ traject duurt zo’n negen sessies en wordt verspreidt over meerdere maanden. Afhankelijk van de problematiek en jouw inzet zijn er ook kortere en soms iets langere trajecten.