Voor wie is
counseling geschikt?

Counseling gaat uit van de kracht van de cliënt zelf. De counselor kan je bij een heel breed gebied aan klachten verder helpen. Belangrijk is dat jij in staat bent om eigen keuzes te maken en dat er enige stabiliteit in je leven is. Een counselor mag je bijvoorbeeld niet helpen als je al een andere diagnose hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een depressie of een psychose. Als je hierover twijfelt mag je gerust contact opnemen, de counselor zal je als deze niet in staat is om je zelf te helpen verwijzen naar je huisarts.

Poppy Counseling is gespecialiseerd in het ondersteunen bij het verhelpen van overspannenheid en burn-out klachten en in het begeleiden van cliënten bij rouw en verlies.

Heb je klachten die doen denken aan overspannenheid of een burn-out is het aan te raden om direct in actie te komen. Zo kun je hopelijk erger voorkomen. Zet dus vast een stap om hulp te zoeken als je beginnende klachten hebt. Maar ook als je misschien al bent uitgevallen op je werk of ernstigere spanning ervaart is counseling zeer geschikt om je hier in te begeleiden.

Ook bij ervaringen met rouw en verlies is het aan te raden om, als je dat wilt, tijdig hulp te zoeken. Dit kan al zijn voordat de verlieservaring is opgetreden, zodat je het afscheid en proces met een steuntje in de rug kunt doorstaan. Denk bij rouw en verlies ook niet alleen aan wat je kunt ervaren bij het verliezen van een naaste. Rouw en verlies kan ook optreden bij het verlies van toekomstperspectief, aanpassingen in je leven, ouder worden, of het ervaren van gemiste kansen. Met al deze ervaringen ben je van harte welkom in de praktijk.

Counseling is daarnaast onder andere geschikt om cliënten te ondersteunen bij de onderstaande klachten:

  • Emotionele problemen
  • Problemen op het werk
  • Communicatieproblemen en conflicten
  • Relatieproblemen
  • Levensvragen en zingeving

Ook kan het zo zijn dat je zelf nog niet zo de vinger op je klachten kan leggen, maar dat je wel ontevreden bent met hoe het gaat in je leven, of dat je in een situatie zit die je graag anders zou willen zien. Misschien loop je wel telkens tegen dezelfde blokkades of problemen aan en wil je daar verandering in brengen. Of krijg je kritiek op je persoon van andere mensen waar je niet blij mee bent. Neem ook dan vooral contact op, het geeft niet als je nog niet goed weet of en waar je klachten in een hokje passen. Ik kijk graag met je mee!